Za naš portal Hasan Ajkunić otkrio planove za općinske izbore 2016.

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

U ekskluzivnom razgovoru za bugojno-danas.info, načelnik naše Općine Hasan Ajkunić potvrdio je da će i na narednim općinskim izborima koji će 2016. biti održani u našoj zemlji biti kandidat za načelnika općine Bugojno.

Ajkunić je na mjesto načelnika općine došao u 2004.godine, a ovo mu je treći mandat na ovoj poziciji. U prva dva mandata slavio je kao kandidat OO SDA Bugojno, dok je u na posljednjim općinskim izborima Ajkunić bio nezavisni kandidat, ali i odnio uvjerljivu pobjedu sa više od 7.000 osvojenih glasova.

– Rano je o tome govoriti, ali dok moji građani to žele, ja kao načelnik i Hasan Ajkunić uvijek ću biti u tom pravcu jer volim svoj grad. Ja vjerujem i vjerovaću svojim sugrađanima, a oni će donijeti odluku, ali ja sa ove pozicije kažem zašto da ne. Znači, hoću, kazao je Ajkunić za naš portal.

Hasan Ajkunić rođen je 17.05.1956. godine u Bugojnu. Osnovnu i srednju školu završio je u Bugojnu, a Pedagoški fakultet u Rijeci. Od 1978. godine bio je zaposlen u prosvjeti, a od 1996. godine do izbora za načelnika Općine Bugojno obavljao je funkciju direktora Srednje stručne škole Bugojno.

Razgovor vodio Samir Mlaćo

Izvor: bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' http://bit.ly/KatalogBingoJuliII'