Vrijeme u narednih 7 dana: Malo snijega i mraza prije kratkotrajne stabilizacije

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti oblačno i hladno, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha do tri stepena Celzijusa.

Jutro će biti hladno s mrazom, uz promjenjivu oblačnost na sjeverozapadu, dijelom na zapadu i jugu, javljaju teterolozi.

U centralnom pojasu od zapada do krajnjeg istoka biće oblačno, uz slab na istoku ponegdje umjeren snijeg.

Tokom dana u planinama i na istoku u cijelom pojasu uz rijeku Drinu i u Hercegovini bit će oblačno sa slabim snijegom. U ostalim predjelima promjenjivo do pretežno oblačno, a li suvo, ponegdje sa provijavanjem snijega.

Na jugu i dijelom na sjeverozapadu biće sunčano i suho, a prema večeri u većini predjela suvo, osim krajnjeg istoka gdje će i dalje biti povremeno sa snijegom.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do dva, u planinama od minus osam stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do tri, lokalno na sjeveru te na jugu i stepen dva viša, u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusa.

UTORAK, 19. DECEMBAR

Jutro će biti hladno s mrazom, uz umjerenu oblačnost. Tokom dana promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima na jugu sunčano, u planinama uz povećanu oblačnost i hladno. Prema večeri povećanje oblačnosti sa sjevera. Najviša dnevna temperatura vazduha biT će od minus dva do četiri, na jugu do šest, u višim predjelima od minus šest.

SRIJEDA, 20. DECEMBAR

Jutro će biti hladno s mrazom, jakim u planinama a umjerenim u nižim predjelima, uz promjenjljivu do pretežnu oblačnost. Tokom dana sunčano, u kotlinama maglovito, ali hladno. Ponegdje u centralnom dijelu zemlje će to biti ledeni dan kad će se temperatura zadržati cijeli dan ispod nule. Poslijepodne očekuje se naoblačenje na sjeveru.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do četiti, na jugu do šest, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusa.

ČETVRTAK, 21. DECEMBAR

Jutro će biti hladno s mrazom, jakim u planinama, a umjerenim u nižim predjelima, slabijim na sjeveru gdje će biti i malo više oblaka. U ostalim predjelima umjereno oblačno, po kotlinama i oko rijeka magla. Tokom dana na sjeveru BiH prolazno oblačno s mjestimičnim slabim padavinama kiše, susnježice i slabog snijega prema planinskom pojasu.

U ostalim predjelima prema jugu suho i hladno uz promjenjljivu oblačnost. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, na sjeveru i jugu do šest, u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusa.

fokus.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/