Vrijedno priznanje: Armin Čusto postao član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Bugojanac Armin Čusto ovih dana dobio je vrijedno priznanje, naime naš sugrađanin postao je član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida, Kanada.

Zadovoljstvo mi je što sam odlukom Upravnog odbora Instituta za istraživanje genocida Kanada na čelu sa uvaženim doktorom Ramić Emirom postao član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida, Kanada, kazao je Čusto za naš portal.

Institut za istraživanje genocida, Kanada (IGK) je javna naučna ustanova koja se bavi istraživanjem zločina protiv mira, zločina genocida i drugih teških povreda međunarodnog prava. Djelovanje instituta usmjereno je na istraživanje i izučavanje genocida i drugih ratnih zločina, a u svom dosadašnjem radu institut ostvario je neizmjerne rezultate u istraživanju genocida koji su počinjeni na prostoru Bosne i Hercegovine. Na taj način Institut svojim djelovanjem konstantno ukazuje kroz svoj rad na genocid koji je počinjen u Bosni i Hercegovini nad Bošnjacima, neumorno tragajući za istinom i pravodom, borbom da se piše, istražuje o genocidu, kako se isti nebi više nikad ponovio. Institute For Research Of Genocide Canada (IGC)

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o