Vrijedna donacija kompanije „Telemach“ KB “Dr. Safet Mujić”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

“Telemach veseli dan” za mališane odjela pedijatrije

Za mališane smještene na odjelu pedijatrije KB “Dr. Safet Mujić” – “Južni Logor” u Mostaru je danas organizovan “Telemach veseli dan”. Najmlađima su u ugodnoj atmosferi uručeni pokloni, a najviše su se obradovali različitim vrstama slatkiša koje su specijalno za njih osigurali zaposlenici kompanije Telemach.

Portparol kompanije Telemach, Edina Kurić – Zorlak, Edis Koro, rukovodilac poslovne jedinice Telemach 2 Mostar, Tatjana Jukić, voditeljica rezidencijalne prodaje Mostar i Enis Džihanić, rukovodilac biznis sektora Telemach-a, posjetu bolnici su iskoristili i za doniranje posteljine koju je kompanija Telemach osigurala za cijeli odjel pedijatrije, te savremenih LCD-ova, koji će biti instalirani u nekoliko soba predviđenih za dječije igraonice.

Ispred KB “Dr. Safet Mujić”, pedijatrica Samra Boloban zahvalila se delegaciji Telemach-a na donaciji, te ih ovom prilikom upoznala o problemima sa kojom se suočava ova zdravstvena ustanova.
“Donacijom Telemach-a smo obnovili pedijatrijski odjel, ali i poboljšali uslove mališana. LCD-ovi su nas posebno obradovali jer će pomoći u zadržavanju pažnje najmlađih prilikom davanja infuzije. Telemach je zaista primjer kako društveno odgovorna kompanija pomaže razvoju lokalne zajednice, ali i kako treba poslovati” – istakla je Samra Boloban, pedijatrica KB “Dr. Safet Mujić”.

Kompanija Telemach, koja je u većinskom vlasništvu globalne investicijske kompanije KKR, nedavno je i uručila inhalator, tlakomjer i aspirator pedijatrijskom odjelu „Sveučilišne Kliničke bolnice“ u Mostaru. Otkako je prisutan na tržištu u BiH, Telemach pomaže najosjetljivijim kategorijama stanovništva, ulaže u razvoj lokalne zajednice i doprinosi stvaranju boljih uslova za život građana BiH.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/