Vremenska prognoza: Danas u BiH 30 stepeni Celzijusa

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz izraženiji osjet sparine tokom poslijepodneva. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanijih perioda.

U subotu, pognozira se povećanje oblačnosti sa zapada koje će preći preko Bosne i Hercegovine i usloviće slabu kišu u drugoj polovini dana. Padavine većinom u Bosni, a u Hercegovini u večernjim satima lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13, na jugu od 14 do 18 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusa.

U nedjelju, dio prijepodneva je moguć i pretežno oblačan. U drugom dijelu dana umjerena naoblaka, na jugu vedro. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15, na jugu od 15 do 19 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 27, na jugu do 29 stepeni Celzijusa.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/