Vozači oprezno vozite: Magla, poledica i odroni kamenja

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom

Zbog nižih temperatura u planinskim predjelima iz BIHAMK-a savjetuju na moguću poledicu. 

Vozači se upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Smanjena vidljivost

Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na putnim pravcima: Ormanica-Gradačac, Olovo-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica i Bugojno-Novi Travnik, kao i šire područje Sarajeva

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Bez zadržavanja

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu Šuica-Livno, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/