Vozači oprez: Kolovoz vlažan, moguća i poledica

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno, navode iz BIHAMK-a

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je saobraćaj za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju otežano.

Kolovoz je u ostalim krajevima mokar ili vlažan, a zbog niže temperature skreće se pažna na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. 

Vozači se upozoravaju i na učestale odrone i savjetuje im se opreznija vožnja. 

Zimska oprema

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno, navode iz BIHAMK-a. 

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). 

Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Radovi na putu

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Živinice-Stupari (Đurđevik) i Jajce-Crna Rijeka (Orlovac).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/