Volonteri Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje obilježili su Međunarodni dan volontera

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

“Volonteri Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje obilježili su Međunarodni dan volontera koji se obilježava svake godine 05.12. U sklopu obilježavanja ovog značajnog datuma obilježili smo i Nedelju/tjedan opasnosti na mine.

Volonteri Crvenog križa djelili su propagadni material o upozoravanju na mine kao i reklamni material za volontere koji se žele priključiti volontiranju Crvenom križu.

U cijelom svijetu, od 1985.godine, 5. decembar obilježava se kao Međunarodni dan volontera.

Dan ljudi čiji je rad i doprinos društvu neprocjenjiv.

Dobrovoljni rad ili volontiranje pruža različite prilike i mogućnosti, pruža nam priliku da izazimo svoje mišljenje, svoje stavove, da mijenjamo i aktivno sudjelujemo u mijenjanju naše sredine, djelujemo na lokalnu sredinu i vlasti, te s vlastima razgovaramo i prikazujemo probleme mladih, probleme s kojima se svakodnevno susrećemo, ali i istovremeno i pronalazimo moguća rješenja za te probleme. Volontiranje je i dobra podloga za budućnost, dobra priprema za tržište rada. Svugdje u svijetu volonteri su cijenjeni i imaju posebne prednosti pri zaposljenju, upisu na fakultet ili srednju školu, iskustvo volontiranja je vrijednovano više nego ocjene stečene u formalnom obrazovanju.

Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje čestita 5.decembar svim volonterima i poziva sve one koji žele da budu volonteri Crvenog križas da nam se pridruže”, rekao je sekretar Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje prof. Muris Pidro.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/