Vlatko Glavaš na turniru veterana Bundeslige: Prelijep je osjećaj biti sa nekadašnjim saigračima i istinskim prijateljima

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Vlatko Glavaš, proslavljeni kapiten i trener naše nogometne reprezentaciju koji je karijeru počeo u Iskri, ovih dana boravi na zasluženom odmoru u Njemačkoj. Glavaš je u svojoj igračkoj karijeri između ostalih nastupao za njemačke timove Rot Weiss Essen,   Fortunu Dusseldorfu i dva navrata Wuppertaler, a najveći trag svakako je ostavio u Fortuni. Svojom borbenošću osvojio je srca navijača, a postigao je i nekoliko veoma značajnih pogodaka koji su timu iz Dusseldorfu tada donijeli velike uspjehe. Bio je i trener u Njemačkoj, a kapitensku traku u dresu reprezentacije BiH ponio je u prijateljskom susretu protiv Brazila  18.decembra 1996. u Manausu.

Danas je na poziv organizatora boravio na turniru veterana Bundeslige u Mulhajmu (Mulheim) gdje i najavljen od  zvaničnog spikera na turniru što dovoljno govori o tome kakvu reputaciju ovaj proslavljeni Bugojanac uživa u Njemačkoj.

–          Prelijep osjećaj je bio kada su me najavili organizatori. Posebno sam se obradovao druženju sa mojim prijateljima kao što su Olaf Ton (Olaf Thon),  Diter Bast (Dieter Bast), Jorg Lipinski, Frank Kurt, moj drug Hido i Ismet Hrstić, te brojni drugi koje se sam sreo,  ističe Glavaš za Bugojno-danas.info.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/