Vladajući Bugojna: Da li vas je sramota uzimati paušal od 350 KM za vaš nerad?

Od junuara ove godine održane su samo 4. sjednice Općinskog vijeća i to jedna svečana povodom dodjele plaketa Općine. Posljednja je bila 17.05.2021. Statut i poslovnik o radu OV striktno nalaže da se minimalno jedna sjednica mora održati mjesečno što nije slučaj kada je u pitanju vladajuća SDA i HDZ.

Redovno se isplaćuju paušali u iznosu od 350 KM kada nema sjednica a kada ima onda je to veći iznos. Postavlja se pitanje da li vas je zaista sramota uzimati novac za vaš nerad? Da li imate truna morala? Časti? Naravno da nemate jer da imate sjednice bi bile svako 15 dana, a ne za mandatnog perioda od četiri godine svega dvadeset i nešto sjednica.

Je li vas stid ignorisati vapaj studenata. Kasne im stipendije dijelom za 2019. i cijelu 2020. godinu. Imate li imalo stida i obraza proći ovim gradom i sresti studenta i pomislite li šta će misliti o vama, vama koji ste dužni zakazati sjednicu i koji to možete vas 11 SDA i 2 iz HDZ. Mnogo je problema u našem gradu, gorući problemi se guraju pod tepih, radnici su bez plata mjesecima, vlast je dovela do ruba životne egzistencije, Bugojno i okolicu svakodnevno napuštaju porodice, odlaze iz države ne zbog novca kako kažu, nego zbog sistema.