Vlada SBK odobrila novac za kulturu: U Bugojno ide 10.500 KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Vlada Srednjobosanskog kantona na sjednici  održanoj 30.decembra 2015.godine donijela je Odluku o raspodjeli djela sredstava Proračuna kantona namijenjenih za kulturu u 2015.godini.

Ukupno je odobren iznos sredstava od 93.200 KM,  a na stranici Vlade SBK/KSB objavljeno je i ko su subjekti koji su dobili novac, za koje namjene kao i iznos. U Bugojnu će prema planu otići 10.500 KM.

JU “Kulturno-sportski centar“ Bugojno za finansijsku potporu u radu dobiti će 3.500 KM, dok će HKD “Napredak“ Bugojno za finansijsku potporu u održavanju Pokladnog karnevala dobiti 1.000 KM.

Ista cifra ide i na račun Međuopćinskog udruženja slijepih i slabovidnih građana Bugojna, za finansijsku potporu u radu, kao i još cifra od 1.000 KM koja će na račun HKD “Napredak“ Bugojno za finansijsku potporu u organiziranju manifestacije  II. Susret zborova BiH“, a ista cifra povećati te budžet Gradskog hora “Bugojno“ te  Izvorne folklorne grupe “Kalin“ Bugojno.

Gradski folklorni ansambl Bugojno dobiti će dvije donacije po 1.000 KM. Prva se odnosi na nabavku harmonike i bubnjeva, a druga na učešće na Međunarodnom festivalu folklora u  inostranstvu.

Čitav popis objavljen je na službenoj stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/