Vjernici u prepunoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu prisustvovali ponoćnoj misi

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Katolici širom svijeta danas slave svoj najradosniji blagdan – Božić. Jedan od najvećih praznika u kršćanskoj tradiciji dočekan je misama polnoćkama, kojima je prisustvovao veliki broj vjernika. Svečano je bilo i u crkvi Sv. Ante Padovanskog u našem gradu.

U crkvama širom Bosne i Hercegovine sinoć su služene mise polnoćke, a veliki broj vjernika okupio se i u crkvi. Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu.

Među njima mnogi naši sugrađani, koji su na privremenom radu u inostranstvu, a došli su da božićne i novogodišnje praznike provedu u rodnom kraju.

Tradicionalne božićne poruke vjernicima prenio je bugojanski župnik, fra Zoran Tadić.

– Nijedan događaj u ljudskoj povijesti nije učinio toliku promjenu kao ovaj koji večeras slavimo, a to je rođenje Isusa Krista. I, doista, naš Spasitelj je donio jednu veliku vrednotu, a to je ljubav prema Bogu. Ta ljubav je postojala i ranije, ali je Isus Krist naglasio da ljubav prema Bogu treba biti ista kao ljubav prema svojim bližnjima – kazao je, između ostalog, fra Zoran Tadić.

Bugojanski župnik je istaknuo kako su “misli svih vjernika upućene ka Bethlehemu i mjestu gdje je Isus Krist rođen, a koje odiše posebnim ozračjem”.

-Bethlehem je ove noći svaka ljudska duša, koja dolazi u miru s Bogom. To je svaka obitelj gdje srce oca i majke složno kuca u zajedničkoj ljubavi prema svojoj djeci, i svaka crkva gdje se održava misa i gdje se slavi rođenje Isusa Krista. Bethlehem je svako ljudsko srce, koje je ovih dana očišćeno od grijeha i koje je primilo svetu pričest – naglasio je bugojanski župnik.

Samom Božiću prethodio je period adventa koji je trajao četiri sedmice, u kojem su se vjernici pripremali za najradosniji praznik, rođenje Isusa Krista.Kršćani vjeruju, naime, da je Isus obećani Mesija, koji se rodio i postao čovjekom, da otkupi ljude od grijeha, i iskaže im svoju ljubav i milosrđe.

Inače, proslava Božića trajat će i narednih dana. Sutra, drugog dana Božića u dvorani Župnog ureda Sv. Ante Padovanskog, s početkom u 13 sati, bit će upriličen tradicionalni Božićni prijem za predstavnike vjerskog, političkog i javnog života našeg grada.

rtvbugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/