Više od 4.000 porodilja dobilo novčanu podršku od 500 do 2.000 KM

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Od uvođenja novčane pomoći porodiljama, ovu podršku dobilo je 4.050 žena. Od početka godine zaprimljeno je više od 700 zahtjeva za ovaj vid podrške, a kako su naveli iz Grada Banjaluka, zahtjevi sa kompletnom dokumentacijom se odmah isplaćuju.

Podsjećaju da je rok za podnošenje zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć prilikom rođenja djeteta šest mjeseci od rođenja djeteta. Zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada u neprekidnom trajanju od dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada, kopiju kartice tekućeg računa, kućnu listu, uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada za dijete.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti na broj telefona 051/244-444, lokal 494 ili lično u kancelariju broj 24.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/