VIJEST DANA: Bugojanski Romi dobili ključeve od 7 stambenih jedinica

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Bugojno je od danas bogatije za novih 7 stambenih jedinica, ali za pripadnike romske populacije u mjesnoj zajednici Kula.

Velika sreća i zadovoljstvo među romskom populacijom su vladali na današnjem uručivanju ključeva. Neki su i suzu pustili, a kako i ne bi jer su godinama bili pod kirijama, spavali pod najlonima, mrzli se, patili, a danas imaju uslove kao svaki normalan čovjek.

“Mi smo ponosni na ovo što možemo našim sugrađanima pomoći i vjerujte da smo bili jako zainteresovani da ovi projekti što prije uspiju. I danas vidite suzu radosnicu na licima naših sugrađana kada ulaze po prvi put u svoj stan, to je nešto što čovjek može doživjeti jednom u životu. Vama medijima jedno veliko hvala koji pratite ovo. Ukupan projekat je 1.400.000 KM i ovo će biti jedna jako lijepa površina. Naredni period ćemo asfaltirati ovaj put”, istakao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

“Meni je zaista danas drago na ovako predivnome danu da smo došli ovdje da uručimo ključeve obiteljima koje će dobiti krov nad glavom. To je jedan od najposebnijih osjećaja koje čovjek može imati u svome životu. Općina Bugojno će uvijek biti na raspolaganju da pomogne ljudima da steknu svoj krov nad glavom”, naglasio je predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Hasan Ajkunić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/