Vijećnik SDP-a Bugojno bez dlake na jeziku prozvao kolege u Općinskom vijeću

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana XXVIII (dvadesetosma) redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno. Sjednica je protekla bez većih problema, a kao i uvijek posebno zanimljiva bila je prva tačka koja se odnosi na vijećnićka pitanja.

Politička prepucavanja nisu izostala i u ovoj temi pa vam donosimo pitanja vijećnika SDP-a Abida Ajkunića koja su podgrijala atmosferu u sali Općine.
Abid Ajkunić (SDP)

– Koliko je načelnik zaposlio novih lica u općinu i u koje službe, naravno sve bez konkursa. Dakle pitam to iako imam saznanja da je to urađeno.

– Da li je tačno da je SDA počela sa oduživanjem onim vijećnicima koji su je podržali prilikom formiranja nove vijećničke većine i zapošljavajući ljude koji su dali podršku novoj većini i pitam načelnika kao alfu i omegu izvršne vlasti da li je tačno da je supruga Džemala Bilanovića bez konkursa zaposlena u apoteci na stalno radno mjesto.

– -Da li je tačno da se vijećniku Hoziću odužuje tako što mu praštaju dug njegovog oca i da li je tačno da se dvojici vijećnika štimaju konkursi za prijem njihovih supruga, te da li je tačno da se zamjeniku Općinskog vijeća Naimu Basari koji je promijenio političkih stranaka, više nego što je bilo izbornih ciklusa, pokušava preko građana namiriti preko 200.000 KM koliko on zadužuje Iskru, a sve preko leđa poreznih obveznika.

DONOSIMO VAM FOTOGRAFIJE SA VIJEĆA UŽIVO KOJE PRATI NAŠ FOTOREPORTER SAMIR MLAĆOU TOKU JE XXVIII REDOVNA SJEDNICA OPĆ…

Posted by Bugojno Danas on 16. lipanj 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/