Veliko interesovanje saudijskih privrednika za BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Ambasador Jusić sa predstavnicima Poslovnog vijeća Kraljevina Saudijska Arabija – Bosna i Hercegovina: prioritet jačanje ekonomske saradnje, investicije i plasman bh proizvoda na saudijskom tržištu.

Danas se u prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Rijadu ambasador Muhamed Jusić sastao sa predstavnicima Poslovnog vijeća Kraljevina Saudijska Arabija – Bosna i Hercegovina. Delegaciju privrednika koji poslovno sarađuju sa Bosnom i Hercegovinom predvodio je predstavnik Vijeća saudijskih komora i kopredsjedavajući Poslovnog vijeća Kraljevina Saudijska Arabija – Bosna i Hercegovina, gdin. Khalid A. al Othman.

Na sastanku se razgovaralo o planovima Vijeća nakon okončanja pandemije Covid-19. Dogovorene su i konkretne aktivnosti i redovne konsultacije. Kao prioritet buduće saradnje istaknut je rad na jačanju ekonomske saradnje, investicija i plasmana bh proizvoda na saudijskom tržištu, te liberalizaciji viznog režima. Ambasador je goste upoznao sa stanjem zakonskih rješenja koja se tiču ekonomske i privredne saradnje KSA i BiH, te nacrtima ugovora koji su u pripremi za potpisivanje. Gosti su ambasadora Jusića upoznali i sa povećanim interesovanjem saudijskih privrednika za investiranje u BiH, ali i otvaranje zajedničkih kompanija u Saudijskoj Arabiji i prijenosa bosanskohercegovačkog „know-how“ u nekim privrednim granama.

Poslovno vijeće Kraljevina Saudijska Arabija – Bosna i Hercegovina formirano je 2018. godine i ima za cilj sprovođenje poslovnih aktivnosti u oblastima trgovine, investicija, transfera tehnologije, usluga i drugim sektorima u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz VTK / STK BiH.

(Vijesti.ba )

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o