Veliki uspjeh monodrame „Prodavnica budućnosti“ Vahida Durakovića u izvođenju Sanela Ugarka

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U zvanični program 5. Festivala malih pozorišnih formi, koji se održava u Zaječaru (Srbija) od 11. do 15. oktobra, selektirana je i monodrama „Prodavnica budućnosti“ za koju tekst i režiju potpisuje Vahid Duraković a protagonista predstave je Sanel Ugarak.

Pored Sanela Ugarka svoje monodrame na festivalu u zvaničnom programu izvodit će Mirjana Karanović „Petrijin venac“ (Teatar na brdu, Beograd) u režiji Jana Maričića, Nenad Jezdić „Knjiga o Milutinu – deo prvi“ (Zvezdara teatar, Beograd)  u režiji Egona Savina i Biljana Dragičević Projkovski „Karmen“ (Dramski teatar, Skopje)  u režiji Dejana Projkovskog. U zvaničnoj selekciji festivala su i dvije duodrame: „Prah“ (JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i UDU Altteatar) u kojoj igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka a režiju potpisuje Miralem Zubčević i „Feliks i Doris“ (Opera i teatar „Madlenijanum“ Zemun) u izvođenju Vanje Milačić i Vladimira Grbi a u režiji Olje Đorđević.

Monodrama „Prodavnica budućnosti“ prije polaska u Zaječar ima novo igranje u Bugojnu u srijedu, 12.10.2022. u 20,00 sati u Maloj Sali KSC Bugojno.

Koproducent predstave „Prodavnica budućnosti“ je JU KSC Bugojno a produkciju predstave je podržalo Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/