Veliki koncert u baru FEENA RAYA – Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

SUBOTA 10.8. od 22 sati | DEPECHE MODE & DAVID BOWIE TRIBUTE by GIFT @ Feena Raya |
Ulaz besplatan 🎸

U subotu 10.8. – Feena Raya bar će ugostiti jedan od najboljih Depeche Mode tribute bendova na ovim prostorima, koncertnu atrakciju, novosadski bend GIFT.

🖤 Dark glam bend Gift, jedinstven je na ovim prostorima, a u njihove scenske nastupe uključeni su elementi kabarea i burleske uz zavodljive melodije i žestoke rock rifove. Autentičnosti najviše pridonosi performerska karizma frontmana Jovana Matića (Joca Ajkula), koji je dugi niz godina proveo živeći u Londonu, nastupajući po tamošnjim klubovima.

Stoga imate li dovoljno šljokica, gela za friz iz 80-ih, ludi outfit, dobru volju ili samo obožavate Depeche Mode i David Bowie-a, spremni ste… Vidimo se u subotu 10.8. kod fine raje!


BIOGRAFIJA:

Depeche Mode je engleski elektronički glazbeni sastav koji je počeo svirati 1980. godine u Basildonu (Velika Britanija). Jedan od najduže živućih i najuspješnijih bendova koji su preživjeli “Novi val” kroz njihov “futuristički izričaj”, priznat od mnogih kao jedan od najvećih bendova svih vremena,te kao najbolji elektronički sastav svih vremena.

U 2006. bilo je predviđeno da će Depeche Mode prodati 73 milijuna albuma diljem svijeta. 44 njihove pjesme došle su na UK top listu. Imali su više od 40 pjesama koje su zauzele svoje mjesto na stranim top listama, kao i hrvatskim…

Utjecali su na mnoge današnje popularne umjetnike svojim zvukom, elektroničkim tehnikama i zvukovima. I dalje su utjecajni u modernoj elektronskoj glazbi, kao i u alternativnom žanru. Primjer je obrada grupe Rammstein, pjesma Stripped… Najpoznatija prerada je Personal Jesus u izvedbi Marilyn Mansona.

Depeche Mode je osnovao David Gahan (glavni vokal) uz, Martina Gorea (klavijature, gitara, vokal, tekstopisac), Andrewa Fletchera (klavijature) i Vincea Clarkea (klavijature, tekstopisac).

Vince Clarke otišao je iz banda nakon njihovog prvog albuma 1981. Zamjenio ga je Alan Wilder (klavijature, bubnjevi, prateći vokali), koji je svirao s bendom od 1982. do 1995. Nakon Wilderova odlaska, Gahan, Gore i Fletcher nastavili su njihovu izvedbu kao trio.

Link na event koncerta:
https://www.facebook.com/events/408432969812691/

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o