Velika posljedica Korone, mobiteli u rukama osnovaca! Piše Admir Pilić

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kupuj-pametno-kupuj-domace/

Virus Korona je iznenadio i unazadio cijeli svijet, sve populacije, društvene sfere, privrednike, i mnoge druge.

Oni koji su podnijeli veliki teret su obrazovne ustanove koje su se morale doslovno, preko noći, prilagoditi novom načinu održavanja nastave.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, na početku proglašenja vanrednog stanja profesori, nastavnici i učitelji su po naredbi morali organizovati online nastavu a to je vršilo veliki pritisak na nastavno osoblje.

Mnogi roditelji su morali svojoj djeci po prvi put ustupiti mobitel u ruke zbog online nastave koja se provodila u početku preko Viber i Facebook grupa a nešto kasnije online nastava se provodila do dan danas u aplikaciji Google Classroom.

Dakle, oni najmlađi, naši osnovci, od kojih velika većina nije imala dodir sa mobitelima ili vrlo malo, odjednom su morali nastavu pratiti preko mobitela te su im roditelji morali omogućiti mobitele ili ustupiti vlastite kako bi bili “prisutni” na času.

Mobiteli će ostaviti nesagledive posljedice po našu djecu koja nisu bila ovisnici o novim tehnologijama, a to je svakodnevno korištenje mobitela a samim tim i asocijalizacija djece koja će, vezajući se, za mobitel biti manje društvena.

Dragi roditelji, kontrolišite korištenje mobitela u djece, prvi znak da dijete ide u pogrešnom pravcu jeste kada postaje mirnije nego inače a počelo je sa upotrebom mobitela, pogotovo obratite pažnju nakon što završi online nastava.

Piše: Admir Pilić

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o