VELIKA POBJEDA DAMIRA DŽUMHURA: ATP MASTERS MIAMI: Džumhur – Kukushkin 4-6, 6-1, 6-2

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/ponudalataiautokozmetike/

Ogromna pobjeda Damira Džumhura nad Mikhailom Kukushkinom 2:1 (4:6, 6:1 i 6:2)Pogledajte slavlje i pjevanje navijača Bosnom behar probaharao u Miami-u

Posted by Bugojno Danas on 28. ožujka 2016

Damir Džumhur slavio je pobjedu nad kazahstanskim teniserom Mikhailom Kukushkinom u trećem kolu Mastersa u Miamiju, plasirao se u četvto kolo i ostavio jedan od najboljih rezultata karijere. Rezultat je nakon sjajnog meča bio 2:1 za mladog Sarajliju, po setovima 4:6, 6:1 i 6:2.

Otvorio je Džumi dobro meč, osvoji svoj servis gem, ali protivnik je uskoro napravio break. Uzvratio je bh. predstavnik, ali je protivnik ponovo bio uporan, pa je prvi set dobio rezultatom 6:4.

Ali onda se u drugom periodu razigrao Džumi, sijevali su drop shotovi kao na traci, a prednost je rasla do konačnih i vrlo ubjedljivih 6:1. Sarajlija se tako vratio u meč.

U istom tempu nastavio je i u posljednjem setu. Pogađao skoro sve što je zamišljao, a premda ga je protivnik iznenadio novim breakom, Džumi je imao odgovor na sve pa je u stilu došao na 5:2 – lijepih i ugodnih.

Kukushkin je tada zatražio ljekarsku pomoć, vratio se na teren vidno iscrpljen i priveo meč kraju. Za preokret je već bilo kasno. Damir je dobio svoj gem, slavio sa 6:2 i sasvim zasluženo prošao dalje gdje će igrati s boljim iz meča Jack Sock – Miloš Raonić.

Sjajan rezultat najboljeg bh. tenisera za jedan od rezultata karijere i novi veliki skok na ATP listi. Bravo!

Čestitamo Damiru Džumhuru na velikom uspjehu i plasmanu.

radiosarajevo.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/