Važno upozorenje za vozače u BiH: Spisak blokiranih puteva

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Štab Zimske službe je proglasio zimske uvjete vožnje, pa u skladu s tim, zabranjuje se saobraćaj priključnim vozilima na planinskim prijevojima do stvaranja uvjeta za sigurno odvijanje saobraćaja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Također, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zbog snijega i sniježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje, dok je na području cijelog Livanjskog kantona zabranjen saobraćaj za vozila preko 7.5 tona.
Na magistralnim putevima Sarajevo-Rogatica (Romanija), Gacko-Tjentište (Čemerno), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Sarajevo-Konjic (Ivan), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Sarajevo-Olovo (Nišići), policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance. Otežano je i saobraćanje na autoputu A-1 Zenica-Tarčin.

Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra. Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Danas od 12 sati pa do 7.01.2017.godine do 24 sata, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području BiH.
Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom na to da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i šlepere. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

ba.n1info.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/