Vapaj mještana ulice Slobode! Da se vlasti nisu oglušile pitanje je da li bi došlo do tragedije

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Poštovani, u dogovoru sa stanovnicima ove ul. šaljem ovaj apel kako bi probudili svjest onima koji trebaju riješiti ovaj problem. Zahvaljujemo na javnom objavljivanju.

Poziv za hitno reagovanje
Povodom sinošnje saobraćajne nesreće u ul. Slobode ugasio se nažalost jedan mladi život. Ovim putem izražavamo iskreno saučešće porodici nastradalog.
Problematika ove ulice je prebrza vožnja i česta praksa utrke vozila. Nadležni su upoznati sa dugogodišnjim aktuelnim problemom, od predsjednika mjesne zajednice kao našeg prvog kontakta, te Općinskog saobraćajnog inspektora i policije.
Pisali smo peticiju predlažući postavljanja ležećih policajaca, usporivača brzine ili fiksnog radara. Rečeno nam je da može fiksni radar, Općinsko vijeće je tu odluku usvojilo ali nikada nije realizovalo??
Do sada smo doživjeli preko 50 saobraćajnih nesreća što ima zabilježeno u policijskim izvještajima. Pitamo se da se vlasti nisu oglušile na naše vapaje da li bi došlo do pomenute tragedije??
Ovim putem apelujemo na vlast za hitno reagovanje da završe obećano i da ul. Slobode bude bezbjedna za vozače i pješake!!
Ogorčeni stanovnici ul. Slobode

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/