Vandali Bugojno – Saopštenje za javnost

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

UDRUŽENJE NAVIJAČA BUGOJANSKE ISKRE
VANDALI BUGOJNO 1989-19
ISKRA BUGOJNO 1947

ZAHTJEV SPORTSKOM SAVEZU I NAČELNIKU OPĆINE H. Ajkuniću

Zahtjev Sportskom savezu općine Bugojno i načelniku općine Bugojno, gospodinu Hasanu Ajkuniću, da kao glavne, odgovorne i vodeće osobe u gradu i sportu, zbog svojih trenutnih pozicija, koje odgovorno i u skladu sa zakonom i obavljaju, obavijeste širu masu općine Bugojna i da napokon riješe ovu zagonetku – GOTOVO JE! U ime svih normalnih građana grada Bugojna, u ime svih građana koji i dalje žive i vole ovaj grad (općinu). U ime svih iskrenih Iskrinih navijača, Vandala i građana ovoga grada koji istinski vole i podržavaju ISKRU BUGOJNO, u ime svih građana koji se i dalje bore da Iskra napokon plane, da odgovore na iduća pitanja:

  1. DA LI JE TAČNO DA ĆE NAKON VIŠE OD 70 GODINA TRADICIJE, ZBOG DUGOVA, FINANSIJKOG KOLAPSA, ZBOG PLANA BEZ IDEJE KOJEG SPROVODE „PATRIOTE OVOG GRADA“, IME PLAVE DAME, GRANDE „NK ISKRA BUGOJNO“ PRESTATI DA SIJA??
  2. DA LI JE U SVE UMIJEŠANA I DRŽAVNA AGENCIJA ZA ISTRAGE I ZAŠTITU (u daljem tekstu: SIPA)? I DA LI JE ISTA ZAPLIJENILA SVU PRATEĆU DOKUMENTACIJU I PAPIROLOGIJU, KAO I PREGLED SVIH FINANSIJSKIH IZVJEŠTAJA I BANKOVNIH RAČUNA – ODNOSNO VAŠIH MULJAŽA BEZ GRANICA I KRAJA??
  3. ZBOG „BEZIZLAZNE“ SITUACIJE U KOJOJ SE TRENUTNO NALAZITE I ZBOG VAŠE FUNKCIJE, VI KAO ODGOVORNE OSOBE GRADA BUGOJNA, DUŽNI STE PO ZAKONU O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA FBiH OBAVIJESTITI NAS GRAĐANE GRADA BUGOJNA O TRENUTNOJ SITUACIJI U KOJOJ SE NALAZI NK ISKRA. JER JA KAO GRAĐANIN OVOG REDA I GRADA, OVE DRŽAVE, IMAM PRAVO DA ZNAM!! – U PROTIVNOM, AKO NE ODGOVORITE NA OVAJ ZAHTJEV, POKRENUT ĆEMO TUŽBU PROTIV SVIJU!!
  • ISTIM PUTEM POZIVAMO I NOVI SPORTSKI SAVEZ OPĆINE BUGOJNO NA ČELU SA NOVOIZABRANIM ALDINOM PANDžOM, DA NAM OTVORENO I JAVNO KAŽU KAKVA JE SITUACIJA U KLUBU I ŠTA SE DEŠAVA?? U SLUČAJU DA NOVOIZABRANI SPORTSKI SAVEZ NE ODGOVORI NA NAŠ ZAHTJEV I PONOVO ODBIJE REČI ISTINU, SMATRAT ĆEMO IH ISTIM SLUGAMA KAO ŠTO SU BILI I OVI PRIJE NJIH. DA LI JE NOVOIZABRANI SPORTSKI SAVEZ POSTAVLJEN KAO OBIĆNI PARAVAN KOJI PRIKRIVA NEDŽADA ŠEČIĆA I HASANA AJKUNIĆA, IL JE IPAK TU DA RADI? EVO PRILIKA, DOKAŽITE SE I VRATITE STARI SJAJ!

Ovaj zahtjev shvatite krajnje ozbiljno, jer upućen je ispred cijelog grada, a od vas tražimo samo istinu! Dajemo vam 10 DANA ROKA, da se izjasnite i odgovorite na naša pitanja. U narednih 7 dana, možete odgovoriti putem portala Bugojno-danas, Bug.ba, Bugreg.info, putem RTV Bugojno ili u nekom novinskom listu (Avaz, Oslobođenje, dr…)

Zahtjev će biti objavljen na našoj službenoj Facebook stranici: „Vandali Bugojno 1989“, i to – Srijeda, 07.08.2019. godine – i važi do Subota, 17.08.2019. godine. Po svim zakonima i pravilima imamo pravo da vas pozovemo ovim putem, a na što ste nam vi dužni odgovoriti.


VANDALI BUGOJNO 1989
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Prošlogodišnji „Big-boss“ Sportskog saveza, kojeg je uspješno predstavljao elegantni Nedžad Šečić, zajedno sa našim načelnikom, uz još par sportskih znalaca, doveli su sport u gradu do raspada. Nakon decenijske tradicije, postojanja i trajanja imena ISKRA, došlo je vrijeme da se Iskra polako ugasi. Zbog ne baš dovoljne intelektualne sposobnosti osoba koje su izvršavale ove poslove i bile zaposlene na tim funkcijama, a u cilju nastavljanja 70-ogodišnje tradicije postojanja jednog kolektiva i samog njegovog jačanja, došlo je do totalnog kolapsa iz kojeg zakonski gledano, izlaza nema. Osobe koje su izvršavale ove funkcije, uspjele su srušiti nešto što se stvaralo godinama. Ono što ni jedna vlast prije njih nije uspjela dopustiti, a to je da se ugasi ISKRA, vi ste dopustili! Vi ste oni koji će u historiji ostati upisani kao „negativci“ za čije vrijeme se nije desilo baš ništa. A vaša imena CRNIM SLOVIMA bit će upisana u historiji našeg kluba!!
Nogometna tradicija koja se u Bugojnu prenosila decenijama, ove godine slavi 100 godina razvoja i postojanja. Baš te davne 1919. godine, početkom jeseni, u Bugojnu je odigrana prva službena nogometna utakmica (tada još: „NK Vrbas“). Nogometni klub Vrbas osnovan je u ljeto 1919. na incijativu tada jedinih bugojanskih studenata: Nikole Grgića, Jakova Šandrka i Nedeljka Praljka, koji su u Bugojno donijeli PRVU nogometnu loptu i opremu. Danas, poslije punih 100 godina postojanja nogometa na ovim prostorima, koji je baš ove jubilarne 100-te godine trebao biti na samom vrhuncu, on se gasi…

Na osnivačkoj skupštini, održanoj 26. februara 1946. godine, donesena je odluka o formiranju Nogometnog kluba „Jedinstvo“. Prvi trener, Muhamed Bečirović Bečko, koji je još i prije Drugog svjetskog rata igrao za bugojanske nogometne klubove, okupio je veliki broj momaka i izvšio selekciju. Prva zvanična utakmica odigrana je u Jajcu protiv domaće ekipe „Simo Šolaja“ (kasnije: Elektrobosna / Metalleghe). Na drugoj skupštini kluba, sredinom 1947., odlučeno je da klub dobije novo ime „Iskra“ u čast „Četvrtog bataljona Sedme krajiške proleterske brigade“, koja je u Septembru 1944. godine oslobodila Bugojno od nacističkog režima.

NK VRBAS 1919 – 1923
NK AHIL 1923 – 1935
NK GRAĐANSKI 1935 – 1937
NK SLOGA 1937 – 1941
(DRUGI SVJETSKI RAT)
NK JEDINSTVO 1946 – 1947
NK ISKRA 1947 – 2019…
???

SIJAŠ VJEČNO 1947!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/