Uživo iz Meke Mirnes ef. Šehić: Upućujemo dove za Bugojno i sve vas

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Kontaktirali smo ispred portala Bugojno Danas imama džamije princeze Dževhere, Mirnesa ef. Šehića da nam ispriča dosadašnje iskustvo boravka u Medini i Meki.

Nakon sto smo pristigli u Medinu, malo predahnuli, obišli Poslanikovu džamiju, prekrasni dragulj islamske civilizacije, a u narednim danima obišli Uhud-mjesto pouke za muslimane jer musliman ondje gdje izgubi iz toga treba da nešto nauči, zatim mesdžid Kibletejn i na kraju mesdžid Kuba-prvu sagrađenu džamiju na zemlji mimo Kabe. Boravili smo pet dana u Medini i u utorak se uputili put Mekke. Okupali se i obukli ihrame, svratili u džamiju Zul Hulejfa-mikat za hadžije koje dolaze iz pravca Medine, klanjali dva rekata ihramskog namaza i zanijetili umru. Obavili smo umru, tavafili Kabu i vratili se u hotel. Spremamo se za Arefat. Upućujemo dove za sve naše prijatelje, rođake, komšije, naše džemate, naš grad Bugojno i cijeli naš travnički muftiluk jer su s nama hadžije iz G.Vakufa, D.Vakufa, Jajca, N.Travnika, Viteza i Busovače.

Kroz fotografije pogledajte gdje su naše buduće hadžije bile.

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'