Uživo iz Meke Mirnes ef. Šehić: Upućujemo dove za Bugojno i sve vas

https://www.bugojno-danas.info/

Kontaktirali smo ispred portala Bugojno Danas imama džamije princeze Dževhere, Mirnesa ef. Šehića da nam ispriča dosadašnje iskustvo boravka u Medini i Meki.

Nakon sto smo pristigli u Medinu, malo predahnuli, obišli Poslanikovu džamiju, prekrasni dragulj islamske civilizacije, a u narednim danima obišli Uhud-mjesto pouke za muslimane jer musliman ondje gdje izgubi iz toga treba da nešto nauči, zatim mesdžid Kibletejn i na kraju mesdžid Kuba-prvu sagrađenu džamiju na zemlji mimo Kabe. Boravili smo pet dana u Medini i u utorak se uputili put Mekke. Okupali se i obukli ihrame, svratili u džamiju Zul Hulejfa-mikat za hadžije koje dolaze iz pravca Medine, klanjali dva rekata ihramskog namaza i zanijetili umru. Obavili smo umru, tavafili Kabu i vratili se u hotel. Spremamo se za Arefat. Upućujemo dove za sve naše prijatelje, rođake, komšije, naše džemate, naš grad Bugojno i cijeli naš travnički muftiluk jer su s nama hadžije iz G.Vakufa, D.Vakufa, Jajca, N.Travnika, Viteza i Busovače.

Kroz fotografije pogledajte gdje su naše buduće hadžije bile.

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/