UŽAS: Pogledajte strah i trepet ispred Gimnazije Bugojno, psi lutalice otvaraju vrata i ulaze u Gimnaziju (VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Snimak koji smo dobili u redakciju prikazuje kako je krajnje vrijeme da se riješi problem pasa lutalica u Bugojnu.

Nakon što je Općinsko vijeće donijelo odluku početkom godine da se psi sterilišu i očiste od bakterija, a potom vrate na mjesto odakle su pokupljeni, pasa je sve više i zaključak je da to nije rješenje jer psi plaše prolaznike a pogotovo kod Gimnazije.

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća vijećnik DF-e Viktor Dundović, profesor bosanskog jezika u Gimnaziji Bugojno, obratio se vijećnicima i javnosti sa vijećničkim pitanjem i prijedlogom: “Postavljam pitanje bezbijednosti učenika i profesora Gimnazije Bugojno tokom njihovog dolaženja i izlaženja iz škole,kao i svakodnevno prelaženje iz glavne zgrade u aneks preko puta. Prostor između Gimnazije i aneksa te ljetnih bašta sa druge dvije strane ulice ima nekih stotinjak m2. Tu se svakodnevno smjenjuju stotine učenika, profesora, prolaznika, gostiju obližnjih kafića i to je najprometnije mjesto u gradu koje je okupiralo 10-15 pasa lutalica koji napadaju, grizu, ujedaju, otimaju hranu, lajanjem ometaju nastavni proces, pogane taj uski prostor, međusobno se bore, leže pred vratima škole i aneksa, leže u hodnicima škole i aneksa, sami otvaraju vrata što sam i ja vidio, ulaze u naše hodnike. Predlažem da Čistoća i Veterinarske stanice koji su odreženi i plaćeni za uklanjanje pasa lutalica, već sutra ujutro trajno uklone sve pse iz ovog uskog i opasnog prostora te da to bude kontinuirano zbog bezbijednosti stotina onih koji se tu svakodnevno kreću”.

Samo na odštete od ujeda pasa, građanima je u 2016. godini isplaćeno preko 70.000 KM, za taj novac se mogao napraviti azil gdje bi svi psi bili zbrinuti.

Naravno, psi nisu uklonjeni, a snimak koji smo dobili je nastao jutros, a pogledajte u nastavku o čemu se radi:

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o