Uz pomoć udruženja Đerđef Selmir Basara otputovao na liječenje

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Humani ljudi širom naše zemlje ovih dana položili su još jedan veliki ispit. Naime, kako smo to već pisali, u Bugojno te širom naše zemlje u ponedjeljak je započela humanitarna akcija za Selmira Basaru iz mjesta Zanesovići kod Bugojna. Selmir boluje od leukemije, a za njegov lijek potrebno je 5.000 Eura. Akciju pomoći za Selmira pokrenulo je bugojansko humanitarno udruženje Đerđef, a danas  su članovi  ovog udruženja na čelu sa predsjednicom Šidom Kalbić otputovali sa Selmirom u Sarajevo gdje  je uz saglanost  doktora  na Kliničkom centru u Sarajevu odlučeno da oboljeli ostane na daljnjem liječenju.

  • Veoma smo lijepe primljeni kod doktorica Dinarević i Selmir je ostao u bolnici, svi su obradovali našem dolasku, ali nas i pitali zašto ranije nije došao. Selmir je rekao da on nije imao novca za prevoz i da zbog toga nije mogao doći, ali mi smo mu jutros to omogućili te smo mu još donirali 300 KM da ima za svoje troškove. Ja sam razgovarala sa doktorima, Selmir će vaditi nalaze i sutra ćemo znati rezultate. Konzilij ljekara će također zasjedati i mi se nadamo da će on primiti ovu terapiju, te da bi transplatacija trebala biti izvršena van naše zemlje. Ipak, to će biti poznato tek nakon primanja terapije, a ono što je najbitnije jeste da Selmir djeluje veoma pozitivno i veselo. On će četiri sedmice ostati u bolnici, pa ćemo znati šta dalje. Puna je bolnica naših bolesnih i zaista je tužno. Puno omladine je bolesno i mi smo im uručili naše kartice sa željom da nam se jave pa da i njima probamo pomoći, kazala je predsjednica Đerđefa Šida Kalbić, koja je početkom ove godine na manifestaciji  “Džek popularnosti BiH“ dobila priznanje za humanisticu godine.

Treba istaći da u ovom udruženju traju pripreme za humanitarni koncert na kojem će sva prikupljena sredstava biti uplaćena za Selmirovo liječenje, a koncert će biti održan u restoranu Memix Bugojno u srijedu (02.09.).  Selmir je demobilisani borac, a u nedostatku novca za dosadašnje liječenje on i njegova porodica prodali su svu pokretnu imovinu.

Basara -APEL

Svi koji žele pomoći Selmiru Basari mogu to učiniti uplatama na broj žiro računa BBI banke 141-060-0009-0971-35, te na devizni račun: IBAN BA 39-141435531-0004309 SWIFT, s naznakom za liječenje Selmira Basare. Otvoren je i humanitarni broj za pretplatnike BH Telecom mreže i pozivom na 090 291 020 donirate 2 KM.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/