Uveliko traju radovi na izgradnji Centra na Rostovu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

I pored još uvijeg hladnog I zimskog perioda, radovi na izgradnji budućeg sportsko-rekreacionog i turističkog centra na Rostovu, uveliko traju. Trenutno je u fazi izgradnja betonske konstrukcije .Budući centar, čija će izgradnja koštati oko 10 miliona eura, danas je posjetio i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

I pored hladnog vremena na Rostovu, danas su radnici firme Širbegović I ostalih preduzeća , koja su angažovana na izgradnji ovog sportsko rekreacionog I turistističkog centra, bili angažovani na postavljanju betonske konstrukcije.Ovaj objekat u izgradnji, danas je posjetio načelnik naše općine Hasan Ajkunić , zajedno sa Asimom Šahmanom, predstavnikom preduzeća Biser Rostovo koje rukovodi ovim projektom.Načelnik je i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što će se na području Općine Bugojno realizirati izgradnja jednog ovakvog modernog Centra. Radovi na izgradnji ovog objekta teku predviđenom dinamikom, pojašnjava Asim Šahman.

Podsjetimo, okončanje radova u prvoj fazi izgradnje centra, planirano je do 15. juna ove godine. U prvoj fazi planirana je izgradnja sportske dvorane a nakon toga uslijediće radovi na izgradnji hotelskih kapaciteta, nogometnog stadiona i još dvije sportske dvorane. Planirano je da kompletan centar bude gotov 2018. godine.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/