Uskoro snimanje igranog filma u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Uskoro počinje snimanje dugometražnog igranog filma „Ne skreći sa staze“ scenariste Vahida Durakovića i koscenariste i reditelja Emira Kapetanovića. Raniji radni naziv filma je bio „Djeda Mraz u Bosni“.

Film je dramska komedija koja prati glumačku trupu, koja dolazi u dva sela s namjerom da igraju predstavu za djecu. Ali u etnički podijeljenom društvu sve je problem, pa i predstava za djecu. 

Ova komedija za djecu i odrasle  bavi se predrasudama u našem društvu, ali i borbom da se one nadvladaju.

Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije. Početak snimanja filma je 11.03.2023.   godine. Lokacije za snimanje filma su u Bugojnu i okolini.

Producent filma je DEPO iz Sarajeva, dok su koproducenti Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija), kao i FTV BiH. Film je podržan od strane Fondacije za kinematografiju, Hrvatskog audio-vizualnog centra, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i sporta KS, Vlade Srednjobosanskog kantona, općine Bugojno, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Hotela Villa Grande, Motela Heko, JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno, Vatrogasnog društva Bugojno kao i drugih javnih i privrednih društva, lokalnih medija te građana Bugojno.

Tokom snimanja filma se planira angažirati i dio glumaca naturščika iz Bugojna i veliki broj statista. Ukoliko ste zainteresovani za statiranje u filmu, možete se prijaviti na mail: filmbugojno@gmail.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/