Uskoro registracija Rudnika Bugojno: Načelnik Hasan Ajkunić, Almir Švago i Đemal Bilanović održali sastanak sa resornim ministrom Nerminom Đindićem

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u kabinetu Federalnog ministra energije, rudarstva i industrije održan sastanak čiji je cilj bio ubrzanje procedure osnivanja ZD “Rudnik Bugojno” u Bugojnu. Domaćin sastanka je bio resorni ministar Nermin Đindić, a sastanku je prisustvovao i generalni direktor Elektroprivrede gosp. Bajazit Jašarević sa saradnicima te načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, predsjednik KO SBB gosp. Almir Švago i Đemal Bilanović vijećnik u Općinskom vijeću Bugojno.

Na sastanku je, između ostalog, usvojen Zaključak da se intenziviraju aktivnosti u vezi registracije ZD “Rudnik Bugojno” i da se obavezuju svi organi i institucije da svako iz svoje nadležnosti u što hitnijem roku završe predviđene aktivnosti.

Posebno je naglašeno da registracija ZD “Rudnik Bugojno” nema alternativu, i da je opredjeljenje svih prisutnih što brža registracija istog!

Uz davanje pune podrške navedenom, ministar Đindić je istakao da će se lično uključiti u rješenje navedene problematike, naglašavajući važnost ovog projekta za razvoj ne samo Bugojna nego i Gornjeg i Donjeg Vakufa.

Predsjednik KO SBB Almir Švago je istakao punu oprijedijeljenost SBB da se ovaj projekt realizuje, kao i podršku viših organa Saveza.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o