Uskoro počinje izgradnja nove džamije u Ždralovićima

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Pored mesdžida kojem fali samo munara da postane džamija, Ždralovići kod Bugojna će dobiti novu džamiju uskoro.

U četvrtak 11. februara 2021. godine u prostorijama Muftijstva travničkog potpisan je ugovor o izgradnji džamije u naselju Ždralovići na području MIZ Bugojno čija će se izgradnja finansirati  putem donacije Humanitarne organizacije Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ugovor su potpisali muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, g-din Mahmud Jusuf direktor Predstavništva HO Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata, te predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bugojno gospodin Muhamed Basara. Činu potpisivanja ugovora prisustvovali su i glavni imam MIZ Bugojno Kemal-ef. Tokmić i g-din Ahmed El-Sayed koji nadzire realizaciju projekata koji se finansiraju putem HO Crveni polumjesec.

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je iskoristio priliku da se zahvali gospodinu Mahmudu Jusufu na ovoj vrijednoj donaciji kao i na svim prethodnim donacijama, putem kojih je izgrađen značajan broj džamija i mesdžida na području Muftijstva travničkog.

Mještani Ždralovića svoje molitve obavljaju u prelijepom mesdžidu koji ima i mektebsku učionicu.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o