Urednik portala Bugojno-Danas na trodnevnoj edukaciji u Vogošći

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Jučer je u Vogošći počeo trodnevni program edukacije o temi “Standardi izvještavanja, sloboda izražavanja i prevencija klevete”.

Na seminaru učestvuju bh novinari, urednici i advokati, a moderatori su Mehmed Halilović, Amir Kapetanović i Ljiljana Mijović.

Edukacija je podijeljena u četiri panela tri dana, a ima za cilj ojačati kapacitete urednika medijskih kuća, novinara, advokata i drugih zainteresovanih u izvještavanju koje prevenira potencijalnu klevetu.

Prvog dana govorilo se o zakonima o zaštiti od klevete u BiH – principi, sudska praksa i novinarske zablude i zamke.

“Ovo je veoma klizav teren, nema recepta i mnogo zavisi od novinarske procjene, provjere, iskustva da ocijeni šta je kleveta, šta neukus ili govor mržnje, šta je javni interes, kada ide i šta znači ispravka, demanti, izvinjenje. U svemu je osnovno da novinar ima dobru namjeru i odgovornost prema čitaocu”, za portal Bugojno-Danas.info rekao je Mehmed Halilović, bivši novinar, urednik i Obdusmen za medije FBiH.

Redakciju portala Bugojno-Danas.info predstavlja urednik, Ethem Pilić i ova edukacija je dio USAID-ovog Programa osnaživanja medija, koje realizuju CPCD i Otvorena mreža.
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/