Upriličen šahovski turnir „Kup tolerancije“

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U prostorijama Resursnog centra Bugojno, u organizaciji UG „Eko element“, a u okviru projekta „Povratak u budućnost“ u subotu je održan šahovsi turnir pod nazivom „Kup tolerancije“.

Na turniru su učešće uzeli poklonici ove drevne igre s područja Gornjovrbaske regije. Prije početka turnira prisutnima se, ispred Eko elementa, obratio Jagoš Jovanović istakavši da je riječ o turniru koji se igra u okviru projekta „Povratak u budućnost“, podržanog od strane Ambasade SAD u našoj zemlji u partnerstvu sa općinom Bugojno.

Turniru je prisustvovao i načelnik Općine Hasan Ajkunić, a za aktivnosti „Eko elementa“ ovom prilikom je naglasio da su značajne za lokalnu zajednicu. Uz brojne seminare, edukaciju iz oblasti plasteniče proizvodnje , posebno je istakao to što će u okviru aktivnosti „Eko elementa“ uskoro u Resursmom centru Bugojno biti moguće izvršiti analizu vode i zemljišta.

Šahovski urnir „Kup tolerancije“nije imao takmičarski karakter. Učešće su uzeli gotovo svi prisutni, a pripadnicama ljepšeg pola i načelniku Općine ogranizator je ovom prilikom uručio skromne slatke nagrade.

rtvbugojno.ba
https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/