Upravo saznajemo: Nalaz je uredan, voda sa Kruščice je za piće

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi https://www.bugojno-danas.info/bugojno-prodaju-se-stanovi-na-veoma-atraktivnoj-lokaciji/

Direktor Vodovoda i kanalizacije Bugojno je potvrdio upravo za portal Bugojno Danas da je nalaz vode uredan te da se voda sa izvorišta Kruščica može koristiti za piće s obzirom da je bila zamućena zbog obilnih padavina koje su pogodile Bugojno i regiju.

Uprkos ovome, mnogi su se odlučili koristiti vodu sa drugih izvorišta te zaobilaziti Kruščicu za piće zbog članka koji smo objavili jučer a vezano za azbestne cijevi koje su dotrajale i koje je potrebno zamijeniti ali Općina Bugojno nije zainteresovana za taj poduhvat jer samo zamjena cijevi košta preko 5,5 miliona KM bez troškova spojnica, šibera, radovi i sve ostalo i opet ostaje problem rasteretne komore Vrbanja i prelaz glavne cijevi preko Vrbasa.

Dok nam leže čista izvorišta Husića Vrelo i Okašnica koja mogu podmiriti potrebe korisnika koji se trenutno snadbijevaju sa Kruščice.

Bugojno-danas.info

http://bit.ly/KatalogFeb2 https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/