Upravo saznajemo: Nalaz je uredan, voda sa Kruščice je za piće

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Direktor Vodovoda i kanalizacije Bugojno je potvrdio upravo za portal Bugojno Danas da je nalaz vode uredan te da se voda sa izvorišta Kruščica može koristiti za piće s obzirom da je bila zamućena zbog obilnih padavina koje su pogodile Bugojno i regiju.

Uprkos ovome, mnogi su se odlučili koristiti vodu sa drugih izvorišta te zaobilaziti Kruščicu za piće zbog članka koji smo objavili jučer a vezano za azbestne cijevi koje su dotrajale i koje je potrebno zamijeniti ali Općina Bugojno nije zainteresovana za taj poduhvat jer samo zamjena cijevi košta preko 5,5 miliona KM bez troškova spojnica, šibera, radovi i sve ostalo i opet ostaje problem rasteretne komore Vrbanja i prelaz glavne cijevi preko Vrbasa.

Dok nam leže čista izvorišta Husića Vrelo i Okašnica koja mogu podmiriti potrebe korisnika koji se trenutno snadbijevaju sa Kruščice.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'