Upozorenje za vozače: Zbog snijega u ovim dijelovima BiH otežan saobraćaj

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Zbog snijega koji od jutros pada u Bosni i Hercegovini saobraćaj se u pojedinim dijelovima zemlje odvija usporeno, a zbog ledene kiše kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra, saopšteno je iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Iz BIHAMK-a navode da se zbog snijega na kolovozu usporeno i otežano saobraća u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim krajevima BiH.

Izdvajaju putne pravce Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Cazin-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Krupa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Donji Vakuf-Travnik, Olovo-Kladanj i Tuzla-Orašje. Poseban oprez zbog padavina savjetuju i na dionici autoputa A-1 Kakanj-Zenica jug. Na dionicama Konjic-Mostar, Prozor-Jablanica i Tomislavgrad-Šuica, kolovoz je klizav zbog ledene kiše. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skreću na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Aktuelni radovi na području Hrvatske, usporavaju odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, navode iz BIHSMK-a.

Podsjećaju da je večeras do ponoći, zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH

BIHAMK apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/