Uplašeni Bugojanac danas izbrojao 15 pasa lutalica na jednom mjestu! Opet ih neko dovezao u Bugojno

# https://www.zekataxi.com/

U redakciju nam se javio Bugojanac sa molbom da objavimo fotografije koje je načinio danas.

Naime, radi se o velikom broju pasa lutalica kojih je u jednom trenutku prebrojao 15 na jednom mjestu. Kako navodi, velika su opasnost za prolaznike, često prolazi pored spomen obilježja stradalog Tarika Ljubuškića gdje se okupljaju na livadi i predstavljaju opasnost po prolaznike koji se kreću od bolnice prema Pošti.

Kako kaže ubjeđen je da ih je neko dovezao sa strane jer ih nije nikada bilo tu, niti toliko, svi su novi. Svjedočio sam par puta kako napadaju prolaznike, čak su dvije žene napale koje je spasio neki čovjek koji je otjerao pse lutalice.

Da napomenemo, početkom ove godine u toku je bila akcija izmještavanja pasa lutalica iz užeg jezgra Bugojna koju je usvojilo Općinsko vijeće Bugojno u saradnji sa J.K.U.P. Čistoća te dvije Veterinarske stanice, Veterinarski centar Vrbas i Veterinarska stanica Bugojno. Veliki broj pasa je izmješten iz užeg jezgra grada i nije ih bilo skoro nikako, ali se u zadnje vrijeme ponovo pojavila najezda pasa lutalica.

Bugojno-danas.info

https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponuda_tehnike/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o