Vandalski čin u Bugojnu, uništavanje partizanskog spomenika

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva UABNOR-a održanoj dana 22.09.2020. godine, donešena je Odluka o saopćenju za javnost:

Poštovani građani Bugojna, desio se nemili događaj uništavanja partizanskog spomenika u Spomen-parku Bugojno. Ovaj vandalski čin desio se 19¬/20 septembra, o čemu smo nakon našeg uvida slučaj prijavili nadležnoj Policijskoj upravi Bugojno. Ovo je zločin prema kulturno-historijskom blagu Bugojna i BIH.

“Ima onih veleizdajničkih petokolonaša koji iznutra djelujući idu na ruku odnosno pod ruku sa spoljašnjim mrziteljima, razbijačima, djeliteljima BiH. Ima ih kao što u svakoj njivi zrelog žita ima kukolja ili ljudskog korova koji i u moru jedrog klasja strši, ali se on jasno razdvaja od žita i baca na deponiju smeća historije da tamo istrune”.

Pozivamo sve građane koji imaju bilo kakva saznanja i informacije u vezi sa ovim zločinom prema Bugojnu da ih dostave u prostorije Udruženja.

PREDSJEDNIŠTVO UABNOR Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o