Uhapšena dvojica maloljetnika zbog krađe vozila u Travniku

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Dvije maloljetne osobe V.O (17) i M.O. (16) uhapšeni su zbog usmnje da su počinili dvije teške krađe na području Ilidže i Travnika. Oni su uhapšeni nakon policijske blokade na magistralnom putu  M-5 između Travnika i Donjeg Vakufa.

Jučer oko 13,10 sati u PS Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila marke „VW-Golf 2“ (K37-T-560),  koje je bilo parkirano u ulici Čabruša u Travniku. Odmah su o prijavi obaviještene sve policijske patrole kao i susjedne policijske stanice radi blokade saobraćajnica, da bi oko 13,40 sati vozilo uočeno na području općine Donji Vakuf.

Policijska patrola PS Donji Vakuf blokirala je magistralni put u mjestu Nenadi, a u pokušaju da izbjegne blokadu, vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu. Dvije osobe su pobjegle iz vozila, ali ih je druga policijska patrola, koja u međuvremenu stigla na lice mjesta, sustigla i lišila slobode. Radi se o maloljetnim osoba sa područja Sarajeva V.O (17) i M.O. (16).

Nad istima se provodi kriminalistička obrada, a isti se sumnjiče i za krađu vozila „Golf 2“ na području općine Ilidža, koje su službenici policije pronašli tokom dana na području travničkog naselja Kalibunar.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/