Ugroženo zdravlje Bugojanaca: Vodovod i kanalizacija prikriva da je zamućena voda

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Jučer smo dobili brojne upite Bugojanaca o stanju na izvorištima sa kojima se napajaju građani Bugojna zbog obilnih padavina te smo odlučili kontaktirati Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija d.o.o.” Bugojno da nam dostave informaciju o stanju sa bugojanskih izvorišta tj. sa izvorišta sa kojih se napaja Bugojno, da li je vršena kontrola zadnjih dana i je li sve uredu sa vodom za piće? (dokaz u prilogu).

Direktor Vodovoda i kanalizacije Bugojno, vršilac dužnosti direktora Husref Duraković se oglušio na naš mail te je obavijest poslao na puno manje čitanije medije u Bugojnu te je time ugrožen život građana i građanki Bugojna koji neće znati da je voda zamućena na izvorištu Kruščica i da je moraju prokuhati a veći dio Bugojna se napaja upravo sa toga izvorišta te pije zamućenu vodu.

Portal Bugojno Danas se trudi svim snagama da bude u službi građana Bugojna, a ovaj članak Vam je dokaz kako se radi i koliko je nekima stalo do Bugojna i Bugojanaca tj. njihovog zdravlja. Da nismo poslali upit, pitamo se da li bi se pomenuto preduzeće sjetilo i poslalo upozorenje?

Dokaz da smo poslali upit o stanju:

 

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o