Udruženju Đerđef prelijepa iskustva sa gostovanja u Beču

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bugojansko udruženje žena “Đerđef” proteklog vikenda na poziv organizator tradicionalnog bosanskog sijela u Beču (Austrija) boravilo je u ovom gradu. Predsjednica Šida Kalbić, te dvije aktivne članice Slađana Livančić i Nirmela Kurtović uz kamermana Elmana Omića predstavljali su Đerđef u Austriji, a predsjednica Kalbić priznala nam je da sa sijela u Beču nosi lijepa iskustva.

Želim da se zahvalim Jasminki i Fejzi Hasanoviću koji su nas pozvali da budemo njihovi gosti u Beču. Prodajom naših narodnih nošnji mi smo imali donaciju od 2.100 eura, te dobrovoljne priloge za Sajru Poljo 1.685 eura, kao i donacija za Selmu Šakić koja je iznosila 1.475 eura. Dakle, mi smo uz dvije donacije i prodaju narodni nošnji sakupili 5.260 eura te nosimo jako lijepa iskustva iz Beča. Po prvi put smo putovali u dijasporu i nadam se da ovo neće biti i naše zadnje putovanje s obzirom da su se mnogima svidjele naše narodne nošnje, a tu večer smo prodali 22 i donirali 5 nošnji. To rade naše žene koje su nezaposlene a ujedno korist od toga imaju i naši bolesni kojima pomažemo. Također hvala svim ljudima koji su došli na sijelo i podržali naše udruženje, a ponovo ćemo gostovati u martu, te možda i početkom aprila. Mi uvijek idemo sa našim nošnjama s ciljem da ih prodamo i pomognemo našim bolesnima, kazala je Šida Kalbić, te dodala.

Ja svakako moram da pohvalim i naša dva člana Adnana Habibovića i Hajrudina Husića koji su tokom našeg gostovanja u Beču radili akciju u Bugojnu za dječaka Kenana Sarajlića iz Travnika. To je još jedan dokaz koliko naše udruženje vrijedi i koliko zapravo radimo da pomognemo onima kojima je to i potrebno, dodala je Kalbić.

Iz ovog udruženja također su pozvali sve humane ljude da podrže humanitarni koncert za djevojčicu Sajru Poljo koji će u četvrtak biti održan u sportskoj dvorani Bilimišće u Zenici. Koncert počinje u 19 sati, a cijena ulaznice iznosi 5 KM.

djerdjef_bec

djerdjef_bec1

djerdjef_bec3

djerdjef_bec4

djerdjef_bec5

djerdjef_bec6

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/