Udruženje Osmijeh o svojim aktivnostima: Ponosni smo na naše akcije…

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon što smo prije par dana na našem portalu objavili da smo u našu redakciju primili pozive većeg broj građana koji su željeli znati ko su volonteri koji sakupljaju novac na ulicama našeg grada te u tržnim centrima, naša priča dobila je nastavak. Kako je naš portal već i pisao, radi se o volonterima Omladinskog udruženja Osmijeh iz Živinica, a danas je našu redakciju u Bugojnu posjetio i predsjednik tog udruženja Asmir Imamović, koji je putem našeg portala građanima Bugojna i svim našim čitaocima želio kazati nešto više o svom udruženju te akcijama koje provode. Veoma ljubazni Imamović nam je kazao da je njegovo udruženje do sada širom naše zemlje provelo mnogo uspješnih akcija, te da se nada da će tako biti u narednom periodu. Samo zbog građana Bugojno Imamović je sa sobom donio i neke od uplatnica kao dokaz o transparentnosti rada ovog udruženja i njegovih članova.

Mi smo kako možete vidjeti u papirima koje sam donio do sada skupili oko 100.000 KM i ponosni smo na to. Uradili smo brojne akcije što možete vidjeti i našoj facebook stranici Omladinsko udruženje “Osmijeh”, a pored akcija skupljanja novca za one kojima je to potrebno, uručivali smo i jednokratne pomoći. Za Murisu Spahić i Dževada Seferovića uplatili smo po 500 KM, a u Zenici smo posjetili u naselju Blatuša porodicu Ibraković te uručili pakete pomoći. Trenutno provodimo akciju za Fatimu Garanović, djevojčicu koja je teško bolesna, a što možete vidjeti i na nalazima koje sam ponio sa sobom. U narednom periodu i u Bugojnu planiramo posjetiti 10-tak socijalno ugroženih porodica i uručiti im pakete pomoći. Akciju za Fatimu Garanović traje još deset dana, a ja vam mogu dati i kontakt roditelja i Irme i Fatime, pa da se sami uvjerite vi, ali i vaši cijenjeni čitaoci, da sve akcije provodimo uz dozvolu roditelja, kazao je predsjednik Imamović.

Svima koje zanima bilo kakva informacija o našem udruženju, aktivnostima i slično mogu se javiti na broj koordinatora za Bugojno Merisa Hodžića (062 447-869), a sve obaveze smo uredno izvršili i prema Općini Bugojno jer da nismo ne bi mogli ni dobiti svoj prostor na ulicama grada. I ovim putem pozivam sve osobe bez ikakvih naknada, socijalne slučajeve i slično da se jave na naše Udruženje, a mi ćemo ako budemo u mogućnosti pomoći na bilo koji način, dodao je Imamović.

Želeći potvrditi vjerodostojnost Imamovićevih riječi, kontaktirali smo roditelje Irme Subašić te Fatime Garanović koji su nam potvrdili da Omladinsko udruženje ” Osmijeh” Živinice provodi akciju skupljanja pomoći za ove dvije djevojčice, te pozvali sve građane Bugojna i ostalih gradova da se uključe u akciju i pomognu onoliko koliko im mogućnosti dozvoljavaju.

Iz ovog udruženja za kraj su dodali da se nadaju dobrom odazivu građana Bugojna uz parolu: NAŠE MALO NEKOME ZNAČI PUNO!

IMG_4396 IMG_4399 IMG_4401 IMG_4402 IMG_4403 IMG_4404 IMG_4405 IMG_4407 IMG_4409 IMG_4410 IMG_4413 IMG_4415 IMG_4418 IMG_4420 IMG_4421 IMG_4422 volonteri 1 Volonteri 3

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/