Udruženje „Leptir“ obilježilo deset godina postojanja i uspješnog djelovanja

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Sinošnjim učešćem na manifestaciji „Bugojansko proljeće” Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama „Leptir” obilježilo je deset godina postojanja i veoma uspješnog djelovanja.

U holu Kulturno-sportskog centra Bugojno upriličena je izložba pod nazivom „Naših 10 godina”, kao svojevrstan podsjetnik na najvažnije projekte i aktivnosti, koje je ovo udruženje provelo od momenta svog osnivanja do danas. Ističući važnost postojanja ovog udruženja čestitke su, tim povodom, uputili Eneida Alibegović, prijatelj Udruženja „Leptir”, načelnik Bugojna Hasan Ajkunić i predsjednica „Leptira” Biserka Božić. Ovom prilikom, dodijeljene su zahvalnice svima onima koji su pomagali rad Udruženja „Leptir” tokom proteklih godina. Između ostalog, upućena je zahvalnost Općini Bugojno, pojedinim javnim ustanovama i preduzećima, udruženjima, medijima, školama, nevladinim i drugim organizacijama, te velikom broju volontera koji su učestvovali u Leptirovim akcijama.

Istim povodom, a u okviru manifestacije „Bugojansko proljeće”, u Pozorišnoj sali KSC-a članovi „Leptira” izveli su kolažni program „Krila života”, u kojem su još učestvovali Vokalni ansambl Bugojno, Horoljupci Vokalnog ansambla, volonterke Gimnazije, učenici Osnovne škole „Pajić Polje”, Ženski vokalni ansambl „Napredak” i Tamburaški sastav „Zlatne žice”. Naravno, i sadržaji kolažnog programa, koje je publika nagradila aplauzom, bili su u znaku obilježavanja desetog Leptirovog rođendana.

Izvor: rtv.bugojno.org

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o