Udruženje Đerđef: Spasimo život Esme Sefer!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Slučaj 33-godišnje djevojke Esme Sefer iz Jablanice koja boluje od teške skolioze digao je na noge njene prijatelje, rodbinu, ali i sve druge ljudi dobre volje. Naravno, sve je pokrenuto od bugojanskog Udruženja Đerđef bez čije pomoći Esma ne bi mogla otputovati na operaciju koja je 17.juna obavljena u Beogradu. Ovo udruženje organizovalo je i humanitarne koncerte na kojima je prikupljan novac, ali novac i je sada najveći problemi, s obzirom da su za Esmin ostanak u Beogradu potrebna novčana sredstva koja ona trenutno nema.

Poštovani prijatelji želim da vas obavijestim da je Esma Sefer iz Jablanice operisana u Beogradu i sada je u jako teškom stanju. Doktori su nam rekli da je operacija uspješno urađena, ali se ona još nalazi na intenzivnoj njezi. Bonica je plaćena 15.000 Eura i moje udruženje je uplatilo 3.250 Eura za implantante. Sve što su iz bolnice tražili to su i dobili, ali njen ljekar mi je rekao da ga je Esma zamolila da se javi meni jer joj je potrebna pomoć. Doktor je rekao da je potrebno najmanje 3.000 Eura da bi ona ostala u bolnici i doktori instistiraju da ona ne ide iz Beograda jer je imala jako tešku operaciju. Ona nemože da diše bez cjevčice koja joj daje kisik i ovo je poziv svima da pomognemo Esmi. Pošto su roditelji nezaposleni i nemaju primanja, a ona više novca nema, ja pozivam sve prijatelje Esmine i naše udruženje, humane ljude iz dijaspore da na broj žiro računa koji je otvoren za njeno liječenje se uključe u akciju i da skupimo potrebni novac. Nemojte da dozvolimo da ona nakon ovako teške operacije izgubi život zbog 3.000 Eura. Budimo humani u ovim mubarek danima i budimo uz Esmu do kraja, kako ona ne bi ostala bez svog života, kazala je predsjednica Udruženja Đerđef Bugojno Šida Kalbić.

Svi koji žele pomoći u liječenju Esme Sefer mogu to učiniti uplatama na broj žiro računa Udruženja Đerđef koji vam donosimo u prilogu sa naznakom za liječenje Esme Sefer.

{gallery}/photo/vijesti/sida_apel{/gallery}

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/