Udruženje Đerđef na humanitarnom posijelu u Austriji

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bugojansko  udruženje žena Đerđef koje već dugi niz godina pomaže teško oboljelima u našoj zemlji. ali i inostranstvu ovih dana dobila je još jedno veliko priznanje. Naime, naš Đerđef pozvan je na tradicionalno bosansko posijelo koje će se 05.12. održati u Wienu (Austrija). Očekuje se pravi spektakl, a uoči samog polaska za u Austriju za naš portal govorila je Šida Kalbić, predsjednica Udruženja Đerđef i humanistica godine u našoj zemlji.

–          Naši dragi prijatelji Fejzo i njegova supruga Jasminka Hasanović pozvali su  naše udruženje Đerđef na humanitarno veče za teško oboljele, gdje će biti koncert i izložba naših tradicionalnih narodnih nošnji. Naši Bosanci u Austriji žele da vide naše radove i ovom prilikom pozivam sve naše prijatelje koji žive u Austriji da dođu i vide kako se žene iz Bosne bore. Naše žene u mom udruženju većinom su nezaposlene i to su žene koje rade prekrasne ručne radove, pa ćemo imati izložbu prodajnog karaktera. Kupovinom naših narodnih nošnji pomažete našem Đerđefu i teško oboljelim, a tu veče će biti i postavljene kasice za Selmu Šakić, djevojčicu iz Turbeta. Od prodatih  narodnih nošnji mi ćemo 20% novca donirati za liječenje teško bolesne djece, a bit ćemo jedino udruženje iz Bosne i Hercegovine. Biti će tu i neka kulturna umjetnička društva  i biti će nam čast da ih upoznamo i da se svi družimo, kazala je Kalbić te dodala.

–          Hvala našim prijateljima koji su nas pozvali, koji prate šta mi radimo i kako se borimo, a nama je svaka marka dragocjena. Mi nedamo našu tradiciju, promovišemo naše ljepote i što je najvažnije spašavamo živote onima koJIMA je to najpotrebnije. Sa nama će putovati kamerman Elman Omić i sve ćemo zabilježiti, a sa nama putuje i djevojka Nirmela Kurtović koja će moći tamo reći svima koliko smo joj mi pomogli i spasili njen život. Na put ide i naša vjerna članica Slađana Livančić, dodala je predsjednica Kalbić.

Ekipa iz našeg Udruženja Đerđef u Austriju putuje u četvrtak, a mi im želimo sretan put i lijepu zabavu, te pozivamo sve naše Bugojance i sve čitaoce našeg portala iz Austrije da se odazovu ovom posijelu i kupovinom nošnji ili novčanom donacijom pomognu rad udruženja Đerđef iz našeg grada.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/