Učenici Srednje stručne škole posjetili načelnika Ajkunića

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Učenici trećeg razreda Srednje stručne škole Bugojno, posjetili su 19. februara Općinu Bugojno i načelnika Hasana Ajkunića. Posjeta je upriličena u okviru programa “Projekt građanin” u kojem učenici istražuju razne aktuelne teme, razvijaju rješenja koja nude nadležnim institucijama i kreiraju akcione planove za implementaciju tih rješenja.Učenici Srednje stručne škole s načelnikom općine Bugojno razgovarali su na temu: Odlazak mladih iz BiH.

Zanimali su se za to koliko je ozbiljan problem odlaska mladih i da li nadležni organi čine sve što je potrebno da bi ovaj problem sveli na najmanji mogući nivo. Načelnik Hasan Ajkunić je odgovarao na pripremljena pitanja i naveo kako problem odlaska mladih ne postoji samo u Bosni i Hercegovini nego i u drugim dijelovima svijeta.

Učenici koji rade na projektu: Bašić Belmina, Čurić Ilhana, Dedić Ines, Hajdarević Harisa, Azra Plivčić, Ćurić Amila, Šutković Sabahudin, Ćatić Anes.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o