Učenici Osnovne škole „Bristovi“ otputovali u Istanbul

https://www.bugojno-danas.info/

U sklupu relizacije izvanučioničke nastave, učenici Osnovne škole „Bristovi“ jutros su otputovali u Istanbul u posjetu bratskoj školi „Sehit Sait Erturk Ortu“. Pomenute škole su 2015. godine potpisale protokol o bratimljenju koji će učenicima omogućiti usavršavanje turskog jezika, izučavanje bogate istorije i kulture, te obrazovnog sistema Republike Turske. Učenici koji uče turski jezik će biti smješteni kod svojih vršnjaka, što će doprinjeti zbližavanju učenika ove dvije škole.

Za vrijeme boravka u Turskoj učenici će sa svojim domaćinima imati priliku posjetiti veliki broj znaminitosti te prisustvovati različitim svečanostima. U pratnji učenika u posjet Istanbulu otputovao je i jedan broj nastavnog kadra predvođen menadžmentom škole. Realizaciju ovog velikog projekta za Osnovnu školu „Bristovi“ pomogli su načelnik Općine Bugojno, Medžlis islamske zajednice Bugojno, Dadić promet d.o.o., Agromaks d.o.o., Bajrić Bugojno, AD Spedition d.o.o. i Proming Bugojno. Povratak učenika i nastavnog osoblja očekuje se u nedjelju 24. juna u popodnevnim satima.

 

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/akcija-za-pocetak-sedmice-pop-up/