UABNOR Bugojno izvršio popravke i zaštitu spomenika u širem rejonu Pršljana

http://shop.janj.ba/
  • U širem rejonu Pršljana, zapadno od Bugojna, nalazi se spomenik podignut davne 1959.godine u čast održavanja prvog kursa pripadnika SKOJ-a iz cijele BiH održanog u avgustu 1940.g.
  • Ovaj spomenik je zbog izloženosti vremenskim uslovima i teškog prilaza za održavanje već popravljan 1980.g. ali se ponovno nalazi u teškom stanju. Voda, snijeg, Sunce i ostali vremenski uslovi doveli su ga ponovno u fazu ubrzanog propadanja.
  • Na prijedlog dvojice starijih članova Udruženja, hadži-Sadiković Ilijasa i Crnica Ilijasa, Predsjedništvo Udruženja je donijelo odluku da ponovo izvrši potrebne popravke i zaštiti ga od daljeg propadanja. Sredstva za ovaj poduhvat smo obezbijedili vlastitim snagama a značajnu podršku smo dobili i od vlasnika mesnice HB, gospodina Mirsada Bajrića, vlasnika trgovine Atom, gospodina Edina Beganovića i kamenorezačkoj radnji „3K“, vlasnik Admir Hadžiabdić, te im se i ovim putem zahvaljujemo. A posebnu zahvalnost za odvojeno vrijeme i majstorske vještine upućujemo drugu Salki Đugumu, nastavniku, vrijednom članu našeg Udruženja i glavnom majstoru na ovom projektu, te njegovim pomagačima-irgetima Ilijasu Crnici i hadži-Ilijasu Sadikoviću koji su dobrovoljno pomagali u izvođenju radova od samog pokretanja do završetka, te Nijazu Jusufspahiću koji nam je obezbijedio prevoz i agregat za mašine.
https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://bit.ly/2kdxTl4'