U Vrbas nasalju očekuje se uklanjanje pasa lutalica

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

Pored svih negativnih dešavanja koja nas prate svakodnevno, uvijek nađemo nešto za pohvaliti, jer pozitivni ljudi i poziv na takav posao i zasužuju pohvale. Poznato je već od ranije da su psi lutalice na području Vrbas naselja i u Kolonijama trebali biti uklonjeni ali građani su bili protiv istog, te su zabranili da se psi lutalice uklone u to vrijeme kada je Veterinarska stanica Bugojno pokušala da ukloni pse.

U vrijeme pandemije, policijskog sata i zabrane kretanja ovi psi su bili mirni, jer je frekvencija kretanja bila ograničena, međutim nakon što se život polako vraća u normalu, psi su postali ponovo agresivni, ometaju djecu u njihovim igrama, te napadaju i uznemiravaju prolaznike.

Tim povodom ponovo je kontaktirana Veterinarska stanica Bugojno a oni su se odazvali i u narednih par dana psi sa ove dvije navedene lokacije bit će ukolnjeni i zbrinuti u Prihvatilište Koprivnica.

https://bit.ly/2A1012f https://www.paypal.me/BugojnoDanas1