U Umjetničkoj galeriji KSC-a u Bugojnu otvorena izložba pod nazivom ‘Never forget Srebrenica’

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra u Bugojnu večeras je otvorena izložba pod nazivom “Never forget Srebrenica“, a samo otvaranje privuklo je veliki broj građana.

Organizator izložbe je Udruženje likovnih umjetnika skopaljske doline (ULUSD), u saradnji sa KSC-om i Udruženjem umjetnika “Art work“ iz općine Prozor-Rama, a uoči samog otvaranja prisutnima su se predstavili članovi Vokalnog ansambla Bugojno koji su izveli “SREBRENIČKI INFERNO“.

Ja se samo želim zahvaliti svim umjetnicma koji su učestvovali u ovoj izložbi i na jedan svoj način odali počast tim ljudima iz Srebrenice. Imam toliku tremu i ne želim ništa da govorim, a mi umjetnici smo u svojim djelima rekli šta mi mislimo o Srebrenici, kazao je u ime organizatora Husein Šljivo, te predao riječ načelniku Općine Bugojno Hasanu Ajkuniću.

Pogledajte samo tri segmenta, to je prvenstveno ovaj glas koji dolazi iznad nas, a to je glas čovjeka koji ide u smrt, te lica ljudi oko sebe i lice ove majke sa slike koje se nakon 20 godina nije promijenilo. Život ide dalje i ja kao načelnik sam sretan što Bugojno ima osjećaje prema Srebrenici i naši pohodi, naša djeca, starci i obični građani otišli su prema Srebrenici. Posebno trebamo prenositi našoj djeci, ne da budu opterećeni time, nego da ne zaborave, jer generacije koje zaborave šta im se desilo u prošlosti, obavezno, a da ne bude ovaj put da se to desi i narednim generacijama. Ne zaboravimo Srebrenicu i te ljude iz Srebrenice, istakao je načelnik Hasan Ajkunić, prvi čovjek naše općine, te izložbu proglasio otvorenom.

Izlagači izložbe bili su: Denis Haračić, Dado Ruvić, Adina Kero, Selmir Mulasmaić, Lamija Basara, Marica Kolak, Hazim Čišić, Nataša Vukadin, Antonio Džolan, Sabina Redžić, Subha Agić, Selma Slipac, Amir Kehić, Refik Ćurić, Ševal Šahinbegović i Husein Šljivo.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/