U subotu otvaranje Centralnog spomen obilježja

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U subotu, 18. jula u 21 sat održat će se manifestacija otvaranja centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim borcima Bugojna. Tim povodom sinoć je kod centralnog šehidskog spomen obilježja održan prošireni sastanak Organizacionog odbora za manifestaciju otvaranja pomenutog spomen obilježja u Bugojnu.

Pored predstavnika boračkih organizacija, predstavnika javnog , političkog, kulturnog i vjerskog života Bugojna, sastanku su prisustvovali i predstavnici bugojanskih javnih preduzeća i ustanova, te učesnici u programu, koji će biti izveden ovom prilikom.

Istaknuto je kako je veliki dio posla oko uređenja samog spomen obilježja i prostora oko njega već okončan i preostalo je da se u narednih nekoliko dana urade sitni poslovi i dorade neke finese tehničke prirode, o čemu su prisutnima govorili načelnik Općine Hasan Ajkunić i bugojanski ratni komandant i zlatni ljiljan Faruk Aganović- Jupi, koji je prisutne pozvao na učenje fatihe šehidima i poginulim borcima Bugojna. Naglasio je kako su na mermernim stubovima spomen obilježja upisana imena i prezimena 349 poginulih pripadnika Armije RBiH i MUP-a . Svoje živote za Bosnu i Hercegovinu dalo je 255 Bugojanaca i 94 borca s područja drugih općina.

Predsjednica općinske i kantonalne Organizacije porodica šehida- poginulih boraca Đemka Dželilović , zahvalila je svima, koji su na bilo koji način pomogli izgradnju centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim borcima, istaknuvši da je to događaj od velikog značaja za sve porodice šehida i poginulih boraca, te da je izgradnjom ovog spomen obilježja naš grad i definitivno dobio mjesto na kojem će se trajno podsjećati na najbolje sinove naše zemlje, koji su svoje živote ugradili u odbranu Bosne i Hercegovine.

A.M.

hronika.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/