U subotu centralna svečanost manifestacije “Dani mevluda i zikra” na Vrelu Bune u Blagaju

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

Centralna svečanost manifestacije “Dani mevluda i zikra”, na kojoj se, kao i dosadašnjih godina, očekuje više od 30.000 vjernika, bit će održana u subotu, 4. maja, u Tekiji na vrelu Bune u Blagaju.

Na centralnoj svečanosti imami, derviši i šejhovi proučit će tradicionalni mevlud i zikr.

Inače, “Dani mevluda i zikra” glavna su godišnja vjerska i kulturna manifestacija Muftijstva mostarskog u čijoj realizaciji, osim Muftijstva, sudjeluju i Medžlis Islamske zajednice Mostar, Karađoz-begova medresa, BZK Preporod Mostar i Tarikatski centar BiH.

Ovogodišnja manifestacija, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, bit će zatvorena 9. maja na mostarskim Šehitlucima dovom šehidima i sjećanjem na Dan pobjede nad fašizmom.

Izvor: Fena

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' http://bit.ly/KatalogBingoJuliII'